Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Νέα ξένη για τον Αθηναϊκό



Ο Αθηναϊκός απέκτησε την Ruth Riley στην θέση της LaToya Davis που χτύπησε στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Έτσι η νεοαποκτηθείσα παίκτρια θα αντικαταστήσει την Davis μόνο για τους αγώνες στο Eurocup.

Αναλυτικά η ανακοίνωση απο το site του Αθηναϊκού:
"Ακόμα ένα αστέρι του WNBA για τον Αθηναϊκό. Η Ρουθ Ράιλι είναι αυτή την οποία επέλεξε ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος για να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε στη ρακέτα μετά τον τραυματισμό και την υποχρεωτική απουσία της Λατόγια Ντέιβις.

Η Ρουθ Ράιλι γεννημένη στις 28 Αυγούστου του 1979 (ύψους 1μ95) στην πόλη Ράνσομ του Κάνσας και μεγαλωμένη στο Μέισι της Ιντιάνα, γνωρίζει σίγουρα πως στη ζωή τίποτα δεν έρχεται εύκολα. Το 2001 ήταν στο νούμερο 5 του ντραφτ για το Μαϊάμι, ενώ το 2003 βρέθηκε στο νούμερο 3 του Ντιτρόιτ. Το 2007 πήγε ως μεταγραφή στο Σαν Αντόνιο.
Το 2004 ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας των ΗΠΑ με την οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, ενώ το 1999 είχε πάρει το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό πρωτάθλημα. Με το Ντιτρόιτ έχει στεφθεί πρωταθλήτρια WNBA δύο φορές (2003 &2006), ενώ το 2003 αναδείχθηκε και MVP. Πολλές είναι και οι διακρίσεις που έχει στο κολλεγιακό πρωτάθλημα.

Η Αμερικανίδα παίκτρια πρόκειται να συναντήσει τη νέα της ομάδα στην Ουκρανία όπου ο Αθηναϊκός την Πέμπτη αγωνίζεται για την φάση των "16" με την Ντιναμό Κιέβου και στη συνέχεια θα ταξιδέψει με την υπόλοιπη αποστολή στην Ελλάδα. Με αυτή την κίνηση - η οποία σίγουρα δεν είναι λύση ανάγκης - η διοικούσα επιτροπή του συλλόγου και ο ισχυρός άνδρας της ομάδας μας Νίκος Χαρδαλιάς αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά ότι είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα προκειμένου να βοηθήσουν την ομάδα να φέρει σε πέρας τους στόχους που έχει θέσει".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου