Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

Η Sheryl Swoopes στις Εσπερίδες

Η αντικαταστάτρια της Wisdom-Hilton είναι μια απο τις καλύτερες παίκτριες της γυναικείας καλαθοσφαίρισης, η Sheryl Swoopes.
Ακολουθεί η ανακοίνωση απο το επίσημο site των Εσπερίδων.


"H μεγαλύτερη σύγχρονη εν ενεργεία παίκτρια του μπάσκετ, η θρυλική Σέριλ Σουπς υπέγραψε στις Εσπερίδες ! Ουδέν κακόν αμιγές καλού αφού η αναγκαστική αντικατάσταση της Λίντσεϊ Ουίσντομ Χίλτον έφερε στην Ελλάδα το μεγαλύτερο όνομα στην σύγχρονη ιστορία του γυναικείου μπάσκετ Σέριλ Σουπς συμφώνησε με τις Εσπερίδες και θα αγωνιστεί εκεί για το υπόλοιπο της σεζόν! Οι κυπελλούχες Ελλάδας αντέδρασαν γρήγορα μετά την απόφαση της Ουίσντομ Χίλτον να πλαισιώσει σαν βοηθός τον πάγκο του Περντιού και απέκτησαν ένα θρύλο της γυναικείας καλαθοσφαίρισης που δεν έχει παίξει για πάνω από ένα χρόνο αλλά άσχετα από το ρίσκο που εμπεριέχει η απόφαση αποτελεί ασφαλώς σταθμό για τα ελληνικά δεδομένα.

Η Σουπς γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου του 1971 και έχει κερδίσει πέραν της παγκόσμιας αναγνωρισιμότητας (είναι η πρώτη γυναίκα που πήρε το όνομά της αθλητικό παπούτσι γνωστής εταιρείας) , τρία χρυσά ολυμπιακά μετάλλια με την Εθνική των ΗΠΑ (1996-2000-2004) , οδήγησε τις Χιούστον Κόμετς μαζί με τις Σίνθια Κούπερ και Τίνα Τόμπσον σε τέσσερις σερί κατακτήσειςτου τίτλου στο WNBA (δυναστεία 1997-2000) . Ακόμη αναδείχθηκε Παίκτρια της χρονιάς στο WNBA το 2002 , τρεις φορές κορυφαία αμυντικός στην ίδια διοργάνωση (2000-2002-2003) , και MVP της κανονικής περιόδου (2000, 2002 , 2003). Πολλοί την αποκάλεσαν θηλυκό Μάϊκλ Τζόρνταν παραλληλισμός υπερβολικός που μόλις πρόσφατα χαρακτήρισε και την Νταϊάνα Ταουράσι. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Σουπς άφησε το σημάδι της ανεξίτηλο σε όλες τις νέες αθλήτριες και ενέπνευσε παίκτριες από όλο τον κόσμο. Έχει επίσης δημιουργήσει δικό της ίδρυμα για τους νέους . Η απόφοιτος του Τέξας Τεκ έγραψε την δική της ιστορία στις Κόμετς , την Σαμάρα της Ρωσίας και ασφαλώς δεν είναι πλέον το οικονομικό το πρόβλημά της . Έχει ένα γιό τον Τζόρνταν από τις 25 Ιουνίου του 1997 . Υπάρχει και βιβλίο με την βιογραφία της ενώ έχει γίνει αμέτρητες φορές εξώφυλλο σε σπουδαία περιοδικά αθλητικά και μη.

Οι Εσπερίδες έκαναν το χρέος τους και έπεισαν αυτό τον μύθο , το ιερό τέρας να ασχοληθεί ξανά και αποτελεί ασφαλώς τεράστια τιμή για το καταβεβλημένο ελληνικό γυναικείο μπάσκετ ο ερχομός της . Ανεξάρτητα από το πόσο θα βοηθήσει αγωνιστικά αφού είναι αρκετά πίσω και θέλει χρόνο , στόχος των Εσπερίδων είναι να αναβαθμίσουν τον χώρο και να του δώσουν πίσω λίγη από την χαμένη του αίγλη.

Η πολύπειρη αθλήτρια είναι απίθανο να είναι έτοιμη να αγωνιστεί την Κυριακή στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο αλλά στην συνέχεια θα ενσωματωθεί κανονικά".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου